“Scrie ca Radu F. Otravă” Day

In 1999 tatal meu s-a dus… si m-a lasat pe mine si pe mama singuri, unul cu altul. Poate daca mai traia, cu privirea sa de otel, imi dadea o alta directie in viata. Insa eu am plutit pe amintirea lui.

Am crescut cu cheia de gat. Am fost din generatia care isi petrecea dupamiezile in fata blocului si se uita la prieteni cum joaca fotbal. Nostalgie.

Soarta nu ti-e data sa o cunosti de dinainte. Soarta te prinde ca un sarpe de picior si te arunca in abisul deznadejdii. Poate daca aveam intelepciunea vremii sau curajul de a renunta la ambitii baietesti nu primeam, in acea seara de august, bataia vietii mele.

Cu un incisiv spart si cu o fisura de mandibula m-a gasit mama in spitalul judetean. Si-a luat liber de la serviciu si a stat langa mine zi de zi pana la externare. Numai căldura mamei poate vindeca, in asa scurt timp, un suflet ranit. Numai privirea ei, jumatate inlacrimata, te atinge in adanc si, fara sa se clinteasca, iti arata unde ai gresit si ce este important in viata.

Cand m-am facut bine mama a hotarat ca provincia nu e buna pentru mine si ca trebuie sa capat aripi intr-un oras mai civilizat. M-a trimis cu o valiza veche, de armata, la matusa mea din Bucuresti. Am asteptat microbuzul si cand s-a apropiat avea zaruri in parbriz.

M-a lasat la 39, Str. Radu Beller, o frumoasa casa interbelica. M-am uitat la ceea ce avea sa fie imparatia sufletului meu, unde urma sa ma dezvolt si sa ajung prințul care sunt azi.

 

“Scrie ca Radu F. Otravă” Day este un proiect pornit de arhi, continuat de Eftimie. A mai contribuit al nostru Ovidiu Sirb.

3 comentarii

  1. hmm, deci armata ti-a prins bine :-)

  2. Me parecen muy buenas ideas las cuales argumentas pero…sentido común? Coherencia?Que una persona cobre 90cent. de euro por una jornada de trabajo de 12 horas, mientras el valor de otra persona, en el &#&c20;mer2ado8#8221; futbolistico, sea de varias docenas de millones de euros…eso no me parece sentido común. La farándula del futbol de alto nivel es, en sí, una incongluencia y falta absoluta de sentido común.

Google+